Öt tuti tipp, mely átsegíthet a fogzás “gyötrelmes” pillanatain.

Amikor azt gondolod, hogy babád mosolya már nem is lehet szebb, kis fogai elkezdenek megjelenni. . Az imádnivaló, új fogacskák megszerzéséhez vezető út azonban kínokkal járhat. Újdonsült szülőként biztos megtapasztaltad már a nyűgös napokat és esetleg álmatlan éjszakákat is a fogacskák miatt. Szerencsére vannak olyan gyógymódok a fogzó babák számára, amelyek segíthetnek enyhíteni a pici szenvedését, és remélhetőleg kiegyensúlyozottabbak lesznek a Napjaitok.

Íme, öt gyógymód a fogzó babák számára, amelyeket még ma érdemes kipróbálni:

5 tuti tipp a fogzás megkönnytéséhez

Rágóka

Ez nem rakétatudomány, és valószínűleg a legtöbben ezt a módszert próbálják ki először, de ne hagyja figyelmen kívül a jó babafogat. Különösen hasznosak a baba ínyfájdulásában a hűtőben hűthető rágókák. A vibrációs rágóka is remek választás, mivel ellennyomást, és kizökkentő hangot biztosít.

Fogínymasszázs

Ha a baba még csak most kezdi a fogzást, akkor a tiszta ujjad remek masszírozóeszköz lehet fájó ínyének. Ha a kicsinek már több foga van, ez a babafogzási gyógyszer bizonyos kockázattal jár, hogy megharap, ezért légy óvatos!

Hideg törülköző

Lehet, hogy furcsán hangzik, de ha egy nedves törülközőt, 30 percre hűtőbe vagy fagyasztóba helyezzük, hideg, texturált borogatást biztosít, amely tökéletes gyógymód a fogzó baba számára.

Hideg ételek

A hideg ételek zsibbadó érzést és enyhülést nyújthatnak a baba fájó ínyének. Próbáld ki a hűtött joghurtot vagy almaszószt (azoknak a babáknak ajánljuk , akik még nem ismerik a szilárd ételeket). A kisgyermekek számára a hűtött zöldségek vagy gyümölcsök tökéletesen megfelelnek erre a célra. Próbáld ki a zellert, a sárgarépát és az almaszeleteket.

Hideg Kanál

Tegyél be egy kávéskanalat rövid időre a hűtőbe (NE a fagyasztóba). Miután lehült a kanál a fogó részét gyengéden érintsük a baba ínyéhez, ez a praktika nagyon szuper segítség lehet a fogak kibújása elötti időszakra, későbbiekben nem ajánlott, nehogy megsértsük a Gyermek frissen előbujt fogát.

Olvasd szeretettel legőjabb blogbejegyzésünket a fogzásról.

Mindenképp tartsd szárazon a Babát!

A Babának a nyáltermelődése fogzás közben jobban beindul, figyelj arra, hogy a Babád  ruhája száraz legyen. Bárhova is indulsz egy extrán fogzó Babával, vigyél magaddal váltóruhát, hogy a Gyermeked mindig komfortosan érezhesse magát.

Természetesen rengeteg szuper módszer van még a fogzási időszakra: szoptatás, homeopátiás gyógyszerek, fogzás segítő gél, hideg víz.

Mint a szülői lét minden nehéz szakaszában, légy kitartó és nyugodt. Végül ez is elmúlik. Addig is használd a fent említett babafogzás elleni szereket, hogy segítse a Mindennapokat átvészelni.

5 tipp a fogzás enyhítéséhez bejegyzésünkkel reméljük hasznos praktikákat adhattunk neked is.