6 fontos tipp használt babakocsi vásárlásához

A babakocsi vásárlása az egyik legfontosabb – és legnehezebb – vásárlási döntés, amelyet újdonsült szülőként meg kell hoznod.

Fontos, hogy jól válasszunk, mivel a babakocsit akár a Gyermek 3 éves koráig is használhatjuk. Ha pénzt szeretnél megtakarítani egy használt babakocsi kölcsönzésével vagy vásárlásával, íme néhány tipp, amelyek segítenek eldönteni, hogy biztonságos-e. Következő tippek segíthetnek neked a számotokra fontos szempontok alapján megtalálni a tökéletes járgányt.

1.  Végezz kutatást

Találd meg azt, hogy neked mi a legfontosabb a Mindennapokban (utazás kompatibilis, futáshoz alkalmas babakocsi, könnyű vagy utazó babakocsi, 3 az 1 babakocsi), és mi a fontos Számodra (könnyű összecsukhatóság, kis autó kompatibilis 😊,  könnyű tolhatóság, divatos megjelenés) , Ne elégedj meg az első használt babakocsival, amelyet találsz, nézz körbe.

2. Illeszkedés

Győződj meg róla, hogy pontosan illeszkedik az összecsukásnál. Nagyon fontos, hogy a Mindennapokban a babakocsi összecsukása gördülékenyen menjen. Győződj meg arról, hogy a babakocsi, összecsukott állapotban belefér-e az autó csomagtartójába. Ideális esetben a babakocsit az egyik kezeddel össze kell hajtanod, úgy hogy a másik karodban tudd igény esetén tartani a babát.

3.  Biztonság

A baba biztonsága a legfontosabb, ezért ügyelj a babakocsi, az 5 pontos övrendszer és a fékek tökéletességére. Ellenőrizd, hogy működőképes állapotban vannak-e. Például figyelj arra, hogy ne legyen laza az öv, vagy a fék.

4. Praktikus Magasság

Az állítható fogantyúra azért van szükség, mert ha a babakocsit mindkét szülő használja, akkor fontos, hogy a fogantyú a babakocsit éppen toló magasságához igazodjon. Nézzétek meg, hogy a babakocsi állítható fogantyú mérete kompatibilis-e a magasságotokkal.

5. Szerkezeti állapot

Figyelj arra, hogy a váz állapota (apró karcokat kivéve) valóban szép legyen, mert nem csak megjelenésben fontos, hanem ha nagyon ütött kopott, akkor valószínüleg nagyon sokat használták, és nem lesz vele kényelmes az utazás, séta. Emellett persze fontos, hogy a babakocsi kupolája, textil részei is szépek legyenek. Viszont, ha úgy érzed, hogy találtál egy szerkezetileg tökéletes babakocsit nagyon szuper áron, de a textil része kopott, fordulj hozzánk bizalommal, és készítünk neked egy csodálatos huzatot rá.

6. Tisztítás

Küldd el egy speciális és profi babakocsi tisztítóba. A használt babakocsik általában szennyeződéseket, baktériumokat tartalmaznak, ezért erősen ajánlott alaposan lemosni, hogy megszabaduljunk ezektől. A Flora Mini Wash 6 lépcsős tisztítási csomagja a szövetek és a keret mosását és sterilizálását is tartalmazza.  Nagyon kedves, és segítőkész Csapat, érdemes őket felkeresni minden olyan más babatermékkel is (pl. utazóágy, etetőszék, autós ülés, bundazsák, pelenkázótáska), melynél kiemelten fontos, hogy higiénikus legyen a Mindennapokban.

Kinek és milyen gyakran ajánlott a babakocsi tisztítás?
  • Évente két alkalommal mindenkinek, akinek fontos a babája egészsége.
  • Utazások, reptéri találkozás, vonatos vagy hajós utazás után alkalmanként.
  • A babakocsi eladása, továbbadása vagy elcsomagolása előtt és után.
Élethelyzetek, amikor szintén ajánlott a babakocsi professzionális tisztítása:
  • Nagyvárosban élő, rendszeresen tömegközlekedési eszközt használó családoknak.
  • Higiéniát befolyásoló komolyabb baleset után, amikor pl. étel vagy folyadék kerül a babakocsiba
  • Kórházi érintkezés vagy tartózkodás után.
  • Családoknak, akik helyhiány miatt a babakocsijukat a lakásban (pl előszoba) tartják.
  • Olyanoknak, akiknek nincs lehetősége kertben szárítani a babakocsikat.