Pelenkázó táska

Összeszedtük nektek néhány pontban azokat a dolgokat, melyek nélkülözhetetlenek ha Kisbabával útra kelsz.

Fontos, hogy amikor először elhagyod Kisbabáddal a házat, ezt nyugodt körülmények között tudd megtenni, anélkül, hogy azt éreznéd valami biztosan otthon maradt.

Szóval térjünk be a teljes listára, mi legyen a Pelenkázó táska tartalma. 🙂

Kezdjük a nem alkuképes tárgyakkal, amelyekre a babának feltétlenül szüksége lesz. Ez különösen hasznos újszülötteknél, de alkalmazható nagyobb Babáknál is.

Pelenkák 

A gyors kiruccanáshoz nem kevesebb, mint 3-4 pelenka szükséges. A szokásos javaslat 1 minden 2 órában, amelyen kívül akar lenni. Ne feledd, hogy a kisebb csecsemők több pelenkát használnak el, mint egy tipegő.

Törlőkendő & Popsi krém

Soha nem tudhatod, hogy mikor kell pelenkázás közben nagy “rendetlenséget” eltakarítanod. Hasznosak a kezek vagy az arcok tisztításához is. Popsi krém sem árt, ha nálad van. (főleg egy pici Babával)

Pelenkázó alátét

Sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy olyan helyen kell a Kisbabát tisztába tenni, ahol semmiképp nem szeretnénk letenni a Gyerkőcöt. A pelenkázó alátét tökéletes akadályt jelent a baba és a “koszos” felület között.

Plusz zárható zacskó 

Szükséged lesz legalább egy olyan zárható zacskóra, melybe a piszkos ruhákat, textilpelusokat eltehesd. Így nem lesz olyan piszkos ruhadarabod, amely friss ruhákat érint.

Extra ruházat 

Sosem elég a plusz ruhából! Sosem lehet tudni, hogy mikor történik egy kis “baleset”. Tudjuk, hogy a ház elhagyása előtt a legaranyosabb ruhába öltöztetjük a Babát, de minden esetre tarts egy-két tartalék ruhát a pelenkás táskában. Érdemes gyakran ellenőrizni a ruházati lehetőségeket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy időjárásnak és méretnek megfelelőek-e.

Textilpelenka 

Etetés közben, vagy csak szimplán amikor más fogja meg a Kisbabádat, érdemes a válladra tenni hogy ne érintkezzen a Baba bőre az “idegen” ruhával, vagy esetleg etetés után is lehet egy kis “baleset”. Textilpelusból dobj egy párat (igen, többet is) a táskádba, hogy legyen kéznél amikor pont szükséged van rá.

Előke

Csomagolj több előkét a Babádnak, étkezés közben, vagy amikor jön a foga a Kisbabádnak szinte elkerülhetetlen, hogy étel maradék, nyál a Baba ruhájára menjen.

Palackok

Szükséged lesz ezekre, ha tápszert adsz vagy épp szoptatsz (esetleg anyatej tárolására is tökéletes). Az éhes baba nem boldog baba.

Takaró

Könnyű takaró, amely kevés helyet foglal el a pelenkázó táskádban, amelyet akkor használhatsz, ha Babádnak szundikálnia kell, vagy csak védelmet kell nyújtania a változó hőmérséklettől vagy környezettől.

Cumik 

Ha a babád cumizik, akkor tudod, mennyire fontos, hogy több cumi is legyen nálad. 2-3 “biztonsági” darab nem árthat.

Nyenye/Nyunyó

Ha van a Kisbabádnak már kedvenc kis “alvótársa”, akinek mindig jelen kell lennie, akkor semmiképp ne hagyd otthon.

Baba-Mama Kendő 

Érdemes magadnál tartani 5 az 1-ben multifunkciós kendődet is, mert bármelyik pillanatban jól jöhet. Esetleg amikor megetetnéd a Kisbabádat, és vágytok egy kis magánszférára, vagy esetleg ha elmentek vásárolni, és beülteted a kocsiba. Rugalmas anyagának köszönhetően Multifunkciós 5 az 1-ben kendő autósüléshez, bevásárlókocsihoz, etetőszékhez, babakocsihoz, és szoptatáshoz is tökéletes

Kézfertőtlenítő

A baktériumok és a szennyeződések mindenütt megtalálhatók, de a kézmosó nem. Tartsd kéznél a fertőtlenítőszert ezekre a pillanatokra.

Ezeket mindenképp tartsd magadnál a Pelenkázó táskában.

Baba mama kendő fehér fekete csíkos hihetetlen puha sztreccs anyagból szoptatáshoz.
Flory baba-mama-szoptatós-kendő-bevásárlókocsiba-etetőszékbe-hordózóba
Baba-mama-szoptatós-kendő-bevásárlókocsiba-etetőszékbe-hordózóba

A következő dolgok a listán szépek, de nem feltétlenül szükségesek. Ha minimalista mama vagy, vagy egyszerűen nincs helye ezeknek az extráknak a pelenkázó táskádan, akkor rendben van, ha ezeket kihagyod . Olvasd tovább, mit kell csomagolni a táskába, amellyel szuperül felkészültnek érezheted magad amikor útnak indulsz.

Játékok – Ha egy olyan játékok viszel magaddal, amelyet Kisbabád szeret, megvigasztalhatja a babát nehéz, nem komfortos helyzetben.

Extra póló anyának – Egy váltás ruha anyának soha nem árt azoknak a kiszámíthatatlan “balesetek”közben, de nem feltétlenül szükséges.

Kalap – Hasznos, ha nyáron védi a fényt a baba fejét, télen pedig melegen tartja. A kalapok minden szezonban hasznos kellékei a pelenkázó táskának.

Snackek – Tarts magadnál mindig egy-két egészséges ételt, mely életmentő lehet neked, és Gyermekednek.

Krém – A kézfertőtlenítés vagy a kézmosás nagyon kiszáradhat a kezed. Tarts egy hidratáló krémet a táskádban.

Rágóka– Nincs szükség rá, hacsak a Babád nem aktívan fogzik , és ebben az esetben csomagolj mindent, amit csak tudsz, hogy megnyugtassa azokat a kis ínyeket.

Grey Horizon babaköszöntő ajándéj box különleges kiegészítőkkel minden Kisfiúnak.
Boxie szívárványos lányos babaköszöntő ajándék box

Reméljük érdekesnek találtok a cikkünket. Ne féljetek elindulni Kisbabával bárhova. Fedezzétek fel együtt a Világot!

Utóirat: Hamarosan megmutatjuk nektek legújabb fejlesztésünket: egyedi Pelenkázó táska

#sophietex #blog #pelenkázótáska #baby #kisbaba #pelenka #popsitörlő #krém #cumi #nyunyó #body #multifunkcióskendő #5az1ben #szoptatás #babakocsi #autóshordozó #etetőszék #bevásárlókocsi